… obec na rozhraní Čech a Moravy …

ZPV Mladějov

V sobotu 22. října se uskutečnila v Mladějově podzimní část hry Plamen okresu Svitavy.  Na startu se sešlo 43 družstev mladších žáků, 33 družstev starších žáků a dvanáct týmů dorostu. V Mladějově to mají z hlediska počasí  dobře zařízené, a i tentokrát bylo příjemně a na konec října i teplo. Tratě pro jednotlivé kategorie byly náročné, ale přehledné a moc pěkně postavené. Startovalo se od kulturního domu a krajem vesnice se pokračovalo převážně polními cestami do lesa a zpět.

Naše závodnice (mezi nejmenšími máme samá děvčata) vyběhly na trať velice pomalu, bylo znát, že už mají několik podobných klání za sebou, a že se nechtějí před úvodní disciplínou, kterou je střelba, nějak výrazně zadýchat. Vyplatilo se. V souhrnu konečných výsledků byla tato pětice třetí nejlépe střílející. Při dalších úkolech si vedla naše děvčata skvěle, pouze je pozlobila orientace mapy, což je stálo lepší umístění. Celkové osmé místo je víc než dobré, vždyť porazily dalších 35 družstev.

Starší žáci opět výborně odstříleli a po celý závod se pohybovali na předních příčkách. Výborný běžecký čas a bezchybné plnění úkolů na všech stanovištích dávalo tušit, že to bude dnes hodně vysoko. Nakonec to bylo nejvýše jak to šloJ. Naši borci vybojovali s téměř  s minutovým náskokem skvělé, výborné a vynikající první místo.

Po několikaleté přestávce jsme vyslali do okresní soutěže i smíšené družstvo dorostu. Pravidla umožnila, aby závodníci běhající za starší žáky, za určitých podmínek nastoupili i do závodu dorostu. Měli jsme trochu obavy, jak si tento tým povede, protože většina borců měla z předchozího běhu poměrně náročným terénem, v nohách už více než tři kilometry. Bylo to znát na rychlosti, ale bezchybné plnění jednotlivých disciplín drželo naše družstvo stále v popředí. Podařilo se zvládnout zrádné značky požárních prostředků, fyzicky náročný šplh i obtížné ošetření zraněných. Přesun pomocí azimutu se také podařil. Letos se dokonce žádné družstvo neztratiloJ. Po doběhnutí do cíle toho viditelně někteří měli plné zuby, ale převládala úleva, že to mají za sebou. Následovalo už jen napínavé čekání na vyhlášení výsledků. Druhé místo pro Pustou Rybnou bylo krásnou odměnou.